Silkeborgs borgmester Steen Vindum siger tak....

......for indsatsen til de mange frivillige ildsjæle og glæder sig til Silkeborg ildfestregatta 2017.

Siden august 2016 har Silkeborg Turist. og Regattaforening hver måned udvalgt og præsenteret en frivillig ildsjæl, der hver især yder en hel særlig personlig indsats i planlægningen og afviklingen af Silkeborg Ildfestregatta. Silkeborg ildfestregatta afholdes i år som et fuldmåneprojekt under Århus 2017, hvormed dimensionerne omkring planlægning og afvikling løftes til et endnu højere underholdningsniveau, der netop understreger betydningen af det frivillige engagement og samarbejde på tværs af foreningen.

Denne frivillige indsats, som de mange ildsjæle yder i forbindelse med Silkeborg ildfestregatta anerkendes af borgmester Steen Vindum: ”Som borgmester i Silkeborg er jeg taknemmelig og imponeret over, hvor mange frivillige timer og kræfter, der dagligt aktiveres i Silkeborg, - det kan vi som kommune slet ikke undvære, skulle man nu omdanne frivilligt arbejde til lønnet arbejdskraft ville det blive rigtigt dyrt og det ville vi aldrig få råd til. I vores kommune anerkender vi netop sammenholdet og den samfundsmæssige værdi, der ligger i ulønnet arbejde og derfor er det vigtigt for os at sige tak for indsatsen og at hylde alle de frivillige kræfter i Silkeborg kommune, hvilket vi jo bl.a. havde muligheden for til late night arrangementet i juni”.

Borgmester Steen Vindum fortsætter og fremhæver ligeledes den entusiasme, der ligger i gruppen af ildfestregattaens ildsjæle: ”Det er jo et enormt stort kulturarrangement, der hvert 3. år sætter Silkeborg på landkortet og når jeg tænker på, hvor mange frivillige ildsjæle, der virkelig tager ejerskab og sætter deres aftryk på ildfestregattaen kan jeg kun sige, at jeg er stolt og taknemmelig, - jeg ved at, der ligger mange ulønnede og frivillige timer i arrangementet og det at man brænder så entusiastisk for netop denne event gør at man som person udvikler sig til at blive en god ambassadør, - og det er netop de gode ambassadører, som Silkeborg har brug for”.

Udover den store samfundsmæssige,- og sammenholdsværdi i det frivillige engagement i Silkeborg Ildfestregatta påpeger Borgmester Steen Vindum også den store markedsføringsværdi, som ildfestregattaen har for Silkeborg: ”Ildfestregattaen er en event som alle glæder sig til og som borgmester er det også noget jeg med stolthed praler af når jeg taler med mine kolleger rundt omkring i landet. Arrangementet sætter Silkeborg på landkortet, - I Silkeborg skal vi markedsføre os på vores historie og identitet samt fastholde vores historiske traditioner. Jeg er en stolt borgmester når jeg inviterer alle mine borgmesterkolleger i Region Midtjylland og formentlig også nogle ministre til ildfestregattasejlads lørdag aften. Det er virkelig en fantastisk oplevelse når man som borgmester kan fremvise byen fra denne smukke og festlige side. Det hele summer af glade oplevelser, hygge og god stemning”.

Borgmester Steen Vindum fremhæver ligeledes den positive betydning som Silkeborg ildfestregatta har for byens erhvervsdrivende, ”Besøgstallet i Silkeborg forventes at være stort i uge 33. Det er positivt og giver god omsætning og liv i byen, hvilket byens forretninger og spisesteder drager nytte af. Det er også et udtryk for, at vi har en ildfestregatta hvert 3. år, som erhvervslivet bakker op om og det er jeg stolt over og glad for, - jeg ved, at flere af byens erhvervsdrivende ser frem til at invitere gæster fra nær og fjern for at opleve Silkeborg fra den allerbedste side”.

Når Steen Vindum den 15. august erklærer Silkeborg Ildfestregatta 2017 for åben, er det også en stor personlig dag for ham, idet han denne dag ligeledes kan fejre sølvbryllup med hans hustru Charlotte. Festlighederne tager afsæt i Ildfestregatten, ”Jeg har bestilt godt vejr i august og for mig personligt er der særligt 3 områder, hvor jeg ser, at Ildfestregatten har sin tilknytning til Silkeborg.

Det første er alle oplevelserne, der er tilknyttet havnen, de flotte pyntede både og huse. Jeg glæder mig til at opleve alle indtrykkene fra søsiden og til at opleve alle tableauerne. Så er der jo også fyrværkeriet, som i år får en ekstra tand, idet fyrværkere fra flere Europæiske lande er hentet til Silkeborg. Det bliver fantastisk at opleve deres bidrag. Endelig er der jo også alle de hyggelige og festlige oplevelser i forskellige telte, der er placeret på flere af byens centrale pladser. Her ser jeg særligt frem til at opleve stemningen i Spejlteltet og til at deltage i erhvervsfrokosten med Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss A/S”.

Borgmester Steen Vindum runder af med en opfordring til alle om at lade sig fordybe, underholde og til at tage det hele ind under Silkeborg Ildfestregatta,- og på vegne af hele Silkeborg Kommune byder han velkommen til alle, der planlægger at besøge Silkeborg i uge 33, - ”Jeg ønsker alle indbyggere, gæster og frivillige en fantastisk Ildfestregatta”.

Vi siger tak til månedens frivillig !

Skulle du have lyst og overskud til at blive en del af vores entusiastiske team af ildsjæle under Silkeborg ildfestregatta i 2017, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved